vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Osnovano Ornitološko društvo 'Brkata sjenica'

Metković, 4.2.2014. - Na inicijativu Bariše Ilića, voditelja Ornitološke postaje Metković Hrvatskog ornitološkog društva i suradnika Zavoda za ornitologiju HAZU, sinoć je u Metkoviću osnovana udruga Ornitološko društvo Brkata sjenica.
     Udruga za sada broji sedam članova koji su za predsjednika izabrali Barišu Ilića, a za dopredsjednike Juru Gujinovića i Antu Karanušića (ovlašteni prstenovač Zavoda za ornitologiju iz Kaštela). Za tajnika je izabran Marijan Juretić.
     – Prvenstveni razlog osnivanja udruge je što smo ja i prijatelji suosnivači smatrali da je Neretvi potrebna jedna takva udruga. Njenim postojanjem će se puno lakše surađivati sa krovnom organizacijom, ali i sličnim udrugama u Hrvatskoj, a brže će se razmjenjivati i podaci. Naša udruga će također biti nositelj manjih projekata na našem području. Ja i dalje ostajem član Hrvatskoga ornitološkoga društva u dogovoru s kojim smo se i odlučili pokrenuti udrugu na području Neretve. Ime brkata sjenica odabrali smo jer je to ptica koja se gnijezdi u Neretvi – rekao nam je Bariša Ilić.