vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Branko Ivanković održao seminar za trenere

Metković, 7.2.2014. - Poznati hrvatski nogometni stručnjak, trener brojnih klubova i reprezentacija, Branko Ivanković danas je u Hotelu Narona održao nogometni seminar za trenere kojem su se odazvali treneri iz cijele regije. Njegov dolazak u Metković inicirao je Metkovac Jurica Popović, poznati hrvatski glazbenik i zaljubljenik u nogomet, a seminar je održan u organizaciji NK Neretva uz podršku Županijskog nogometnog saveza.
     U uvodnom dijelu polaznike seminara pozdravili su predsjednik NK Neretva Goran Komazin, predsjednik Županijskoga nogometnoga saveza Mate Dugandžić i Jurica Popović nakon čega je riječ uzeo Ivanković. U zanimljivom izlaganju govorio je o trendovima u svjetskom nogometu te o vlastitim iskustvima u uigravanju sistema 1-4-2-3-1 što je u popodnevnim satima zorno pokazao na igralištu Iza Vage u čemu su mu pomogli juniori i kadeti Neretve.
     – Ovdje sam da vam pokušam prenijeti neka moja znanja i da s vama podijelim neka moja iskustva koja sam stekao u dosadašnjem radu. Očekujem da kroz diskusiju, odnosno razmjenu mišljenja unaprijedimo naša saznanja. Kada je nogomet u pitanju nema apsolutne istine, a različite filozofije i različitim načinima rada mi dolazimo do rezultata što je najveće bogatstvo nogometa i zbog čega stalno napreduje u odnosu na druge sportove. U praktičnom dijelu napravit ćemo po tri predvežbe za uigravanje obrane i napada, a uvježbavat ćemo i zajednički obranu i napad. Na kraju ćemo napraviti vježbe za uigravanje momčadi tako da u svim segmentima dobijete viziju na koji način ja razmišljam i nadam se da će vam nešto od toga pomoći u daljnjem radu – rekao je između ostaloga u uvodnom dijelu Ivanković.
     I dok su nogometni stručnjaci pažljivo slušali što im Ivanković ima za reći mi smo za kraću izjavu zamolili Juricu Popovića.
     – Na zamisao da se ovaj seminar održi u Metkoviću došao sam želeći pomoći ovoj regiji, ali prvenstveno Metkoviću da se ponovo pokuša pozicionirati kao jedno nogometno središte. Da se ideja ostvari pomogle su mi dvije bitne činjenice, prva je moje poznanstvo s Brankom Ivankovićem, a druga je što je NK Neretva u proteklo vrijeme napravila pozitivne promjene zbog kojih je sada bitno drugačija i otvorenija za ovakve i slične pothvate. Današnji seminar je upriličen kao poticaj i animacija za sve sportske radnike, odnosno nogometne zaljubljenike da nastave raditi, a nadamo se da ćemo nešto slično organizirati i u buduće – rekao nam je Jurica Popović.