vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Petrov gimnazijalcima uručio zahvalnice

Metković, 13.2.2014. - Danas je gradonačelnik Božo Petrov primio učenike metkovske Gimnazije na čelu s ravnateljem Jozom Jurkovićem te profesoricama Gordanom Nikolić i Svjetlanom Bebić, kako bi im uručio zahvalnice za promicanje imena Grada Metkovića.
    Metkovski gimnazijalci su nedavno u pratnji ravnatelja Jurkovića te profesorica Živke Franković, Gordane Nikolić i Svjetlane Bebić putovali Strasbourg kako bi sudjelovali u simulaciji rada Europskog parlamenta i tako na jedan dan zauzeli mjesta zastupnika u Parlamentu. Za to su se izborili pobjedom svoga debatnog tima na Nacionalnom natjecanju Euroscole koje je u Splitu održano u listopadu prošle godine. Pobjednički tim činili su Kristijan Harak, Martina Manenica, Antonija Stanić, Maja Raguž i Ana Nikolić, koji su tom pobjedom osigurali putovanje u Strasbourg i svojim kolegama. To su: Jure Antunović, Ana Barbir, Ivan Crnomarković, Marin Curić, Jure Jakić, Iva Jerkić, Darka Jukić, Karla Jurković, Maja Kovačević, Petra Lasić, Lucija Markota, Suzana Matić, Nives Mustapić, Antonia Obrvan, Veronika Paponja, Petra Ujdur, Marija Vidović, Ana Zonjić.
    Pozdravljajući ih na početku ceremonije gradonačelnik Petrov je rekao:
    – Počašćen sam danas što vam uime grada Metkovića mogu čestitati i zahvaliti na promicanju metkovskog imena i izvan granica Hrvatske. Iskreno, nisam iznenađen da vam je to pošlo za rukom jer Gimnazija Metković nije slučajno među deset najboljih u zemlji. Svojim entuzijastičkim radom promičete ime našega grada već godinama od skandinavskih zemalja do svih mjesta u domovini bez obzira o kakvu se natjecanju radi.
    Sada ste bili i europarlamentarci na jedan dan; nadam se da će među vama biti i onih koji će se kao članovi Europskog parlamenta trajno boriti za našu domovinu, a time i grad. Sretan sam što znadete da je znanje moć i da je to vaše najveće bogatstvo koje ćete, nadam se, trajno uvećavati na korist svima.
    U znak zahvale, uime Grada dodjeljujem vam skroman i velik dar – zahvaljuju vam građani Metkovića za pridonos u promicanju imena našega grada!
    Na kraju je ravnatelj Jurković, u svoje osobno ime te uime profesora i učenika, zahvalio na prijmu Gradu Metkoviću i gradonačelniku, kazavši kako mu je iznimno drago da Grad prepoznaje i cijeni uspjehe naših učenika i njihovih profesora.