vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Novo vodstvo VK Neretvanski gusar

Metković, 16.2.2014. - Na Izbornoj skupštini Veslačkoga kluba Neretvanski gusar, koja je držana u petak, izabrano je novo vodstvo Kluba na čelu s predsjednikom Vidom Jeramazom. Dosadašnji predsjednik Kluba Joško Erceg izabran je za predsjednika Upravnoga odbora, a za tajnika Kluba izabran je Davor Gnječ.
    Nakon utvrđivanja dnevnoga reda Erceg je podnio izvješće o radu Kluba u proteklom razdoblju, rekavši da je zadovoljan postignutim sportskim rezultatima, unatoč činjenici da je zadnjih godina proračun kluba bio jako malen. Najveći im je problem bio odlazak na regate, s kojih su se gusari redovito vraćali s medaljama, pa su članovi kluba i roditelji veslača koristili svoje privatne automobile za prijevoz i vuču čamaca. Erceg je zahvalio Gradu na pomoći pri sanaciji derutne barake na Unki u kojoj su smještena klupska plovila.
    Skupštini se obratila i Željana Musulin, tajnica Veslačkoga saveza Dalmacije, koja je istaknula dobru suradnju Kluba i Saveza koji mu je često pomagao te izjavila da će i dalje osobno raditi na „promicanju našeg kluba i našeg grada u veslačkom sportu u Dalmaciji i u cijeloj Hrvatskoj“.
    Osim predsjednika Ercega u Upravni odbor Kluba izabrani su još, redom bivši veslači, Goran Primorac, Ante Bošković, Goran Talajić, Ante Brozović, Mario Bebić i Matko Delija. Nadzorni odbor čine Antonio Crnčević, Karmen Laskač i Marko Kravar koji nam je poslao fotografiju dosadašnjih tajnika Kluba koji je osnovan davne 1968. i čiji je prvi predsjednik bio pok. Pero Jurjević, a tajnik Braco Kravar. Prva neretvanska regata održana je već 7. lipnja 1970.