vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Marko Veraja predsjednik DVD-a Metković

Metković, 16.2.2014. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković danas je u Zgradi političkih stranaka održalo Izbornu skupštinu koju su kao gosti pratili županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.
     Kako je dogovoreno prije petnaest dana, napravljena je revizija članstva te su na početku Skupštine pročitana imena 177 članova pronađenih nakon temeljitog pregledavanja stare i nove matične knjige Društva od kojih se njih 50 odazvalo Izbornoj Skupštini. Nakon minute šutnje za sve poginule i umrle članove DVD-a Metković dosadašnji predsjednik Stipe Bebić podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu godinu.
     Uslijedio je izbor nove uprave Društva. Za predsjednika je izabran Marko Veraja koji je dobio 22 glasa prisutnih dok je njegova protukandidata Stipu Bebića podržalo 17 prisutnih. Za zapovjednika je s 20 glasova izabran Ivan Veraja dok je njegov protukandidat Filip Majić imao 19 glasova. Nakon izbora predsjednika i zapovjednika dio skupštinara, uglavnom mlađih članova DVD-a, svoje nezadovoljstvo iskazalo je napuštanjem Skupštine. U nastavku je utvrđeno da je na Skupštini ostalo 28 članova, odnosno natpolovična većina te je rad nastavljen. Za zamjenika zapovjednika izabran je Igor Kuran, za člana zapovjedništva Vinko Galić, a za tajnika Jure Majić. U Nadzorni odbor ušli su Goran Komazin, Stipe Sršen i Daniel Barišić. Za blagajnika je izabran Nikica Zovko, a za skladištara Jure Vuica. U Upravni odbor još su izabrani Miro Obradović, Teo Vuica, Jure Guinović i Renato Srna.
     Novi predsjednik Marko Veraja zahvalio je na ukazanom povjerenju te je rekao kako će DVD nastavit svoj rad na nekadašnjoj tradiciji, njegujući suradnju s gradskom vlašću i Županijskom vatrogasnom zajednicom. Istaknuo je kako će mu prioritet biti animiranje mladih da se uključe u rad DVD-a, a sukladno tome i provođenje različitih aktivnosti kako bi što spremniji mogli izaći na teren.
     Prisutnima su se obratili i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja koji su između ostaloga članstvo pozvali na jedinstvo te prema mogućnostima institucija koje predstavljaju obećali pomoći rad DVD-a Metković.