vijesti www.metkovic.hr

 Šport

ONK Metković – HNK Hajduk 0:1

Metković, 20.2.2014. - Jučer je na igralištu ONK Metković odigrana prijateljska utakmica između mlade momčadi Hajduka, koju je vodio trener Stipe Balajić, i ONK Metković koja je završila rezultatom 1:0 za goste iz Splita. Utakmicu je pratilo petstotinjak gledatelja, a strijelac jedinoga pogotka bio je Toni Žile u 44. minuti.
    Prije susreta momčadi su razmijenile prigodne darove, a tom su prigodom loptu sa potpisima svih igrača Bili darovali Mili Parmaću, članu selekcije U-9 Metkovića, ali i Hajduka.
    Splićani su jučer prvi put zaigrali na igralištu Metkovića, a ideja da ih se ugosti stigla je od Uprave ONK Metković koja je jednom tako velikom utakmicom željela potaknuti mlade na desnoj strani grada da se masovnije počnu baviti nogometom. Kako bi svi sadašnji i budući mladi nogometaši imali što bolje uvjete za treniranje, prihod od prodanih ulaznica uložit će se u obnavljanje opreme Omladinske škole nogometa na desnoj strani grada. Tijekom utakmice od aktivnoga se igranja oprostio igrač Metkovića Josip Ereš, dok su Tomislavu Miletiću suigrači predali prigodan dar budući da je prvi puta postao otac.
    Za ONK Metković igrali: H. Marević, T. Plećaš, Boras, Ereš, J. Plećaš, Borovac, Majić, Batinović, Jerković, Miletić, Šiljeg (još su igrali: I. Plećaš, Alimić, Ramić, Marušić, Družijanić, Ilić, Senjić, Volarević, S. Marević, Raguž).
    Za HNK Hajduk igrali: Tomaš, Klarin, Žile, Lučić, Bosančić, Baturina, Mastelić, Vlašić, Primorac, Balić, Maganić (još su igrali: Jakelić, Hairlahović, Tomić, Luetić, Radišić, Lekić, Prskalo, Sakić).