vijesti www.metkovic.hr

 Reagiranje

Petrov: Pomogli smo Makarskoj pet dana dok nisu našli privremeno rješenje

Metković, 22.2.2014. - Kada se neki grad nađe u problemu, u kakvom se našla Makarska, interventna pomoć može mu doći samo od grada prijatelja. Stoga sam Makaranima dopustio da pet dana protekloga tjedna na naše odlagalište otpada dovoze po jedan kontejner dnevno. To im je bilo dovoljno da premoste vrijeme dok im ministar Zmajlović nije dopustio privremeno odlaganje otpada u Plano.
   Bez obzira na to što je naše Odlagalište komunalnoga otpada na Dubravici, tj. Repu sanirano, građani Metkovića moraju znati da je to samo privremeno rješenje koje će trajati još neko vrijeme. Nakon toga i mi ćemo se naći u problemima pa nam se može dogoditi da nam hitno treba pomoć jednoga od gradova prijatelja. Mi smo Makarskoj pružili prijateljsku ruku i ružno bi se osjećao znajući da smo im mogli pomoći, a nismo htjeli. Tih pet kontejnera otpada neće ugroziti naše odlagalište, a Makaranima je to puno značilo.
    Neka se bivši gradonačelnik upita zašto je Metković jedan od rijetkih gradova koji i formalno nema nijednoga grada prijatelja. Prijateljstva se stvaraju i grade na obostrano zadovoljstvo pa i korist. Ne zaboravimo koliko bi samo makarski turizam mogao pomoći našemu koji je još u povojima.