vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovski se klubovi iz Opuzena vratili sa 22 medalje

Metković, 23.2.2014. - Jučer je u Opuzenu u organizaciji Karate kluba Metković i Karate kluba Porto Tolero iz Ploča održano Prvenstvo Dalmacije u karateu na kojemu je nastupilo 19 klubova sa 335 natjecatelja. Velik uspjeh postigla su dva metkovska kluba čiji su natjecatelji osvojili ukupno 22 medalje, od toga tri zlatne.

    Karate klub Metković nastupio je sa 17 natjecatelja koji su osvojili ukupno 11 pojedinačnih i dvije ekipne medalje.
    Osvojenom zlatnom medaljom Tea Vekić postala je prvakinja Dalmacije, srebrene medalje osvojili su Iva Vučić, Ante Dugandžić i Antonio Perić te postali viceprvaci Dalmacije, a brončane medalje osvojili su Ema Vidović, Ante Juračić, Sara Đukić, Petar Borovac, Marinela Perić, Marija Glavinić i Lukas Glaviškić.
    U ekipnom nastupu Iva, Ema, Marinela i Marija u kategoriji učenica osvojile su broncu.Ekipa učenika Perić, Krstičević, Dugandžić i Borovac izgubila je u prvom kolu, ali su u repasažnim borbama pobjedili sa uvjerljivih 2:0 ekipu KK Forum iz Zadra te osvojili treće mjesto. Nastupili su još Matea Bebić, Ivan Batinović, Laura Ćulum, Ante Krstičević, Ante Utovac i Lucija Borovac, ali su ostali bez medalja.
    Karate klub Metković će 8 i 9. ožujka sa osam natjecatelja nastupiti na državnim prvenstvima za učenike i mlađe kadete u Nedelišću pokraj Čakovca.