vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Predolac – koridor za ilegalan prijelaz granice

Metković, 24.2.2014. - Prije tri dana su u popodnevnim satima u Dubrovačkoj ulici u Metkoviću zatečena dva državljana Turske koji su, nakon što im je odbijen ulazak u RH, preko brda Predolac nezakonito ušli iz pravca BiH u RH.
    Nadalje, u subotu, 22. veljače oko 3 sata policijski su službenici na makadamskom putu brda Predolac uočili državljanina BiH koji je nezakonito prešao državnu granicu iz pravca BiH u RH. Rješenjem policijskih postaja određena im je dvogodišnja zabrana ulaska u RH.

2,1 promila alkohola u krvi
    Prilikom kontrole prometa najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 40-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka, a zaustavljen je u subotu, 22. veljače oko 00.40 sati u Metkoviću. Tom prilikom vozač je odbio policijskim službenicima dati dokumente na uvid, vrijeđao ih te se pokušao udaljiti s mjesta događaja, a nakon što je uhićen i doveden u prostorije za zadržavanje pokušao je pobjeći. Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici 40-godišnji vozač je doveden na Prekršajni sud u Metkoviću.