vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Juniori MNK Metkovića u borbi za prvaka Dalmacije

Metković, 26.2.2014. - Juniori Malonogometnoga kluba Metković sinoć su na domaćem terenu u uzvratnoj utakmici pobijedili ekipu Split Tommy rezultatom 5:2 i time ostvarili plasman u finale za prvaka Dalmacije. Prva utakmica, koja se igrala u Splitu, završila je neriješenim rezultatom 3:3.
     Juniori MNK Metković natječu se u 2. HMNL - Jug za juniore, u podskupini Makarska-Dubrovnik u kojoj su još momčadi: Novo vrijeme APF Makarska, Vrgorac GTP, Square iz Dubrovnika i Porto Tolero iz Ploča, a u borbu za prvaka Dalmacije ušli su kao prvoplasirana momčad svoje podskupine.
     U finalu ih očekuje prvak podskupine Šibenik, ekipa Kijevo iz Knina. Važno je napomenuti da bez obzira na ostvareni rezultat obje spomenute momčadi idu u završnicu prvenstava Hrvatske na kojem će nastupiti osam ekipa iz cijele Hrvatske. Završnica će se održati početkom svibnja u Osijeku.
     – MNK Metković predstavljaju juniori NK Neretve koje vodi trener Mario Gujinović, a smisao je spajanje malog i velikoga nogometa. Istaknuo bih da se teži ka tome da svi nogometaši budu dio istoga kluba u kojem onda postoje sekcije malog i velikog nogometa te odnedavno i ženskoga nogometa – rekao nam je Nikša Galov, predsjednik MNK Metković.