vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK 'Metković 1963' u četvrtfinalu Hrvatskoga rukometnog kupa

Metković, 27.2.2014. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću odigrana utakmica 1/8 završnice Hrvatskoga rukometnog kupa u kojoj je pred osamstotinjak gledatelja domaći RK Metković 1963 u teškoj utakmici uspio svladati MRK Metalac iz Zagreba i plasirati se u četvrtinu završnice.
    Tri uzastopna gola Dominikovića na samome početku utakmice oduševila su gledatelje i bila šok za goste, no ubrzo su se pribrali i izjednačili na 5:5. Otada do kraja poluvremena bilo je još pet izjednačenja (ukupno osam u utakmici). Metkovci nakon Kežićeva gola u 26. munuti zastaju, što gosti koriste i trima pogodcima poluvrijeme zaključuju sa 14:17.
    Na početku drugoga poluvremena Metalac bježi na četiri pogotka razlike, ali domaći sređuju obranu i sa tri uzastopna pogotka dolaze na minus jedan, a uskoro i izjednačuju na 19:19. Neizvjesnost traje do 50. minute nakon koje su Metkovci u stalnome vodstvu koje podižu na tri gola razlike. Izvrsni Ivanković s dva pogotka u 57. minuti gostima ponovno daje nadu, ali Zovko u posljednjoj minuti postiže gol i konačan rezultat od 29:27 u kojemu je ponovno veliku ulogu odigrao domaći vratar Volarević koji je skupio 28 obrana. Uz raspoloženoga vratara Metkovci su imali i raspoložene napadače kao što su Dominiković, Jelinić i Zovko kojima je s druge strane parirao Ivanković.
   
RK Metković 1963
Jukić, Marević, Kežić (3), Dominiković (10), Jelinić (7), Matić, Zovko (7), A. Marić (1), Mateljak, M. Marić (1), Maslać, Dolić, Mataga, Volarević (28 obrana), Buntić, Marušić

RK Metalac Zagreb
Mikulaš, Kardaš, Kavran (3), Boras, M. Ivanković (4), Gotovac (2), Horvat, K. Ivanković (12), Junaković (4), Antolković, Martinović (16 obrana), Katinić, Šimunčić (2)