vijesti www.metkovic.hr

 Stručni skup

Dječji vrtić Metković bio domaćin stručnome skupu

Metković, 27.2.2014. - U Dječjem vrtiću Metković danas je održan cjelodnevni stručni skup za odgojno-obrazovne radnike u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Tema skupa bila je Priprema umjetničkog konteksta u dječjem vrtiću za kvalitetno ostvarivanje odgojno-obrazovnog procesa s naglaskom na Integrirani lutkarski program odgojno-obrazovnog rada s djecom rane i predškolske dobi.
     Nakon što su prisutne u seminar uvele viša savjetnica za predškolski odgoj prof. Tončica Kalilić i ravnateljica Dječjeg vrtića Metković prof. Mira Penavić, prof. Kalilić osvrnula se ne kraće i posebne programe u predškolskim ustanovama na području Dalmacije. U nastavku je dr. sc. Hicela Ivon, docentica na Filozofskom fakultetu u Splitu, govorila mogućnostima lutke u razvoju djeteta.
     Uslijedile su dvije radionice, Starinski glas koju su vodile odgojiteljica u mirovini Tita Luketa i odgojiteljica predškolske djece u splitskom Dječjem vrtiću Cvit Mediterana Ana Pirić te Integrirani lutkarski program koju je vodila odgojiteljica-savjetnica u Dječjem vrtiću Radost iz Splita.
     Stručni skup zaključila je prof. Tončica Kalilić govoreći o programima e-učenja.