vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Sve više prijevara putem interneta

Metković, 3.4.2014. - Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo priopćenje da su u posljednja dva tjedna Policijskoj postaji Dubrovnik prijavljena dva slučaja prijevare prilikom kupnje putem jednog internetskog oglasnika.
    U prvom slučaju radi se o 26-godišnjaku koji je putem internet oglasnika pronašao oglas za kupnju osobnog automobila marke Toyota Yaris nakon čega je sa nepoznatom osobom dogovorio kupnju navedenog automobila te mu u tu svrhu na račun jedne banke u Londonu uplatio iznos od 5.000 Eura. Nakon uplate nepoznata osoba mu se više nije javljala na pozive, a vozilo nije dobio čime se smatra prevarenim.
    U drugom je slučaju 52-godišnjak prijavio da je putem internetskog oglasnika od nepoznate osobe kupio mobilni telefon marke „Apple Iphone 4S“ za iznos od 1.200 kuna koje je, po dogovoru sa prodavateljem, uplatio na račun jedne sportske kladionice, a nakon čega mu prodavatelj više nije bio dostupan te je shvatio da je prevaren.
    Budući se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase kako ne bi postali žrtvama prijevare.