vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Započeli kvartovski sastanci gradonačelnika i građana

Metković, 4.4.2014. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan prvi u nizu kvartovskih sastanaka na kojemu su stanovnici iz središta grada gradonačelniku Petrovu i njegovim suradnicima iznijeli svoje probleme.
    Na početku sastanka gradonačelnik je rekao da su kvartovski sastanci jedino što nije uspio u potpunosti realizirati, ali samo zato što je bilo puno posla koji je trebalo riješiti u proteklom razdoblju. Rekao je da su njemu osobno ti sastanci od iznimne važnosti jer u izravnom kontaktu s građanima može čuti sve ono što ih muči. Naravno, postoje ljudi koji se ne vole eksponirati i zbog toga nikada neće doći na sastanak, ali za one koji ne žele izravan kontakt napravljena je aplikacija Pitaj gradonačelnika na web stranici Metkovića. Gradonačelnik se ispričao svima koji su mu u zadnje vrijeme postavljali pitanja te je objasnio da bi sva zaostala pitanja mogao riješiti za tri dana, ali je kroz šalu dodao kako ih nikako ne može pronaći te se nada da će svima uskoro odgovoriti.
    Pitanja građana uglavnom su se odnosila na probleme s infrastrukturom, lošim stanjem ulica i nedovršenim nogostupima, mogućnost korištenja EU fondova za obnavljanje fasada zgrada, održavanje zelenih površina, nemogućnost legaliziranja stanova u zgradama zbog neriješenih imovinsko-pravni problemi i slično. Građani su gradonačelniku Petrovu skrenuli pozornost i na neke od prometnih problema i rješenja koja prema njihovom mišljenju nisu najbolja.