vijesti www.metkovic.hr

 Energetika

Holy: Termoelektrana Ploče ne želi se graditi zbog interesa hrvatske privrede nego zbog tvornice koja se nalazi na području druge države

Metković, 6.4.2014. - Danas je u Stankovićevoj NU2 gostovala Mirela Holy koja se u jednome dijelu osvrnula na energetsku politiku u kojoj je spomenuta i zamisao da se u Pločama gradi termoelektrana na ugljen. Holy je o tome, između ostaloga, rekla:
   Termoelektrana Ploče ne želi se graditi zbog interesa hrvatske privrede nego zbog tvornice koja se nalazi na području druge države. Ja mislim da nije mudro graditi jedan veliki zagađivač na području gdje nema tolika potreba za energijom u ovom trenutku, dovoditi u rizik i dugoročni gospodarski razvoj tog kraja koji je usmjeren na poljoprivredu i na turizam zato da bi se pomagalo jednom privrednom subjektu gdje 12 posto ima hrvatska država i koji se nalazi u susjednoj državi.
Ako vam se ne da gledati i slušati cijelu emisiju, dio koji se odnosi na TE Ploče (s uvodnim pitanjem) pogledajte od 38. do 45. minute. Za one koji gornju vezu budu slijedili nakon više mjeseci napominjemo da će spomenutu emisiju morati izabrati iz tzv. padajućeg izbornika te da će ona u jednome trenutku ispasti iz njega.