vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK Neretva – NK Omiš 0:0

Metković, 6.4.2014. - U 24. kolu III. HNL - jug Neretva je danas na domaćem terenu odigrala susret s NK Omiš koji je završio neriješenim rezultatom 0:0. Neretvi je današnja utakmica bila treća u nastavku sezone koju je odigrala na igralištu Iza Vage, a zanimljivo je da su sve tri završile bez pogodaka.
     Metkovcima se ne može osporiti borbenost i zalaganje, obrana funkcionira dobro, grade se prigode, ali na kraju izostaje realizacija. Samo u današnjoj utakmici domaći su 14 puta zaprijetili, dok su s druge strane Omišani stvorili samo jednu dobru prigodu za pogodak pa ostaje za žaliti što Neretva nije uspjela ubilježiti više od jednoga boda.
     Najbolju priliku u prvom dijelu Neretva je imala na samom kraju kada Sršen pogađa vratnicu. U nastavku, nogometaši Neretve nastavljaju pritisak pa tako u 51. minuti Sokolov udarac završava u rukama vratara Baučića, u 56. Vrnoga puca pored gola, u 58. Sršen je neprecizan s nekih pet metara, u 61. ponovo je u akciji Vrnoga, u 70. Sršen, a odličnu prigodu u 81. minuti susreta propustio je Zovko čiji udarac pogađa vratnicu. I na samom kraju, u nadoknadi susreta, zadnju prigodu ima Vlahović koji puca s nekih 12 metara, ali ni on nije precizan. Kao i obično podršku igračima na terenu dali su Blue-white killersi koji su razvijanjem transparenta odali počast nedavno preminulom Frani Kovačeviću Grofu.
     U sljedećem kolu Neretva gostuje u Kaštel Starome gdje ih dočekuje HNK Val.
Za Neretvu igrali: Tolić, Paponja, Kuran, Velić, Batinović, A. Sršen, Sokol, Vrnoga, I. Sršen (od 68. minute Vlahović), Ćelić (od 78. minute Zovko), Jerković (od 85. minute Magzan). Trener: Bruno Akrapović.
Za Omiš igrali: Baučić, Bauk, Kuvačić, Ljuba, Pivčević, Špaleta, Vrkić, Peković (od 88. minute Bartulović), Vučemil (od 83. minute Žilić), Bilić, Radić (od 60. minute Tokić). Trener: Tonći Žilić.