vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Sjednica Vijeća za prevenciju

Metković, 8.4.2014. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana Prva sjednica Vijeća za prevenciju na području Grada Metkovića. Sjednicom su predsjedavali zamjenik gradonačelnika i predsjednik toga vijeća Nikola Grmoja i načelnik PP Metković Dragan Sršen. Grmoja je okupljene podsjetio da je Vijeće za prevenciju osnovano u lipnju 2011. te da broji 13 članova, a svrha njegova osnivanja je utvrđivanje i ostvarivanje programa prevencije na području Metkovića.
    U svome uvodnom izlaganju načelnik Sršen je prisutne upoznao s programima prevencije, koji se provode na županijskoj i državnoj razini, a koji obuhvaćaju suzbijanje delikvencije djece, maloljetnih i punoljetnih osoba, zlouporabe opojnih droga, nasilja u obitelji, suzbijanje svih oblika kriminaliteta, osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana i imovine.
    – Niti jedna ustanova ili institucija pojedinačno ne može napraviti puno, ali svi zajedno možemo. Radi kvalitetnog i učinkovitog provođenja budućih programa najvažnije je uspostaviti sustav sposoban predviđati određene nezakonitosti i predložiti kvalitetna rješenja za njihovo sprečavanje – rekao je, između ostaloga, načelnik Sršen.
    U nastavku je zamjenik načelnika PP Metković Zlatko Bubalo ukratko iznio statističke podatke o neprihvatljivim društvenim ponašanjima na području nadležnosti PP Metković, kao što su problem izlaska mlađih od 16 godina nakon 23 sata, nasilje u obitelji, prometni prekršaji i sl.
    Načelnik Sršen je na kraju pozvao prisutne da do sljedeće sjednice razmisle o problemima vezanima uz njihove ustanove kako bi se o njima moglo raspravljati i pronaći rješenja kojima bi se problemi riješili ili barem sveli na najmanju mjeru.
   Osim Grmoje, Sršena i Bubala članovi Vijeća još su: voditelj odjela za društvene djelatnosti Grada Metkovića Mojimir Vladimir, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vatroslav Vugdelija, ravnatelj OŠ don Mihovila Pavlinovića Petar Jakić, ravnateljica OŠ S. Radića Božena Nikoletić, ravnatelj Gimnazije Metković Jozo Jurković, ravnatelj Srednje škole Metković Mario Obradović, voditelj ispostave državnog inspektorata Ivica Vidović, župnik Župe sv. Ilije fra Petar Gulić, dr. Asja Palinić Cvitanović i sanitarni inspektor Anđelko Šutalo.