vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu

Metković, 11.4.2014. - U Dječjem vrtiću Metković danas su djelatnici PP Metković održali edukativno predavanje pod nazivom Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu.
     Čitanjem priče Sa zebrom sigurno u školu, prikazom edukativnih slajdova i vizualnom demonstracijom fizičke regulacije prometa, policijski službenici za prevenciju ukazali su djeci predškolskog uzrasta na poželjno ponašanje u prometu, tj. način kretanja po ulicama, nogostupu i pješačkom prijelazu. Mališanima su također govorili i o sigurnosti u automobilu ili autobusu.
     Po završetku predavanja predškolci su u pratnji svojih teta prošetala gradskim ulicama, a za vrijeme šetnje policijski službenici su ih educirali kako ispravno sudjelovati u prometu. Demonstriran je ispravan prelazak preko pješačkog prijelaza na kojem nema fizičke i svjetlosne regulacije prometa, ali i prelazak ulice uz policijsku regulaciju prometa i onu reguliranu prometnim svjetlima, odnosno semaforima. Djeci je prezentirana i policijska oprema koja se koristi u svakodnevnom radu policije prilikom nadzora prometa.
     Za kraj druženja policijski službenici predškolcima su uručili prigodne bojanke kako bi s tetama što bolje utvrdili gradivo.