vijesti www.metkovic.hr

 Čestitka

Gradonačelnikova uskrsna čestitka

Metković, 19.4.2014. -
    Drage Metkovke i dragi Metkovci,
    uoči Uskrsa, najvećega kršćanskog blagdana, blagdana pobjede života nad smrti, ljubavi nad nasiljem, poštenja nad nepoštenjem jer – Uskrs je put izlaska iz tame u svjetlo, pozivam vas promišljati o istinskim životnim vrijednostima kao preduvjetu za boljitak našega grada.
    Kristovo uskrsnuće daje nam snagu i budi vjeru u bolju i svjetliju budućnost. Uskrs je dar. Uskrs je tajna. Blagdan je to ponajprije punine radosti, sigurnosti i smisla odricanja danas radi vječnoga sutra.
    Neka nas uskrsli Krist osnaži kao vjernike pojedinačno, ali i zajednički.
    Neka se to ne ogleda samo u blagdanskom raspoloženju nego i u svakidašnjem; u onome mučnom radu i naporu za čovječnost, za kršćansko poimanje života, za ono što zovemo društvenom pravdom, ljubavi, istinom i mirom jer Mir, kao Božji dar i mir kao skup dobara koja su potrebna čovjeku u ovozemaljskom životu, vode ga u vječnost.
    Želim da najveći kršćanski blagdan proslavite u zadovoljstvu i uzajamnom poštovanju, dijeleći radost uskrsnuća u obiteljima i sa svojim najbližima.
    Uime Grada Metkovića i u svoje osobno ime, svim vjernicima od srca želim sretan Uskrs i blagoslovljene uskrsne blagdane.

gradonačelnik Božo Petrov