vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Bogata ponuda u 'Noći knjige'

Metković, 24.4.2014. - Sinoć su metkovski ljubitelji knjige imali širok spektar događanja vezanih uz Noć knjige. Na čak četirima mjestima odvijali su se prigodni programi, predstavljanja knjiga i druženja s književnicima.

Gradsko kulturno središte Metković
    U Galeriji GKS-a nekadašnji vrhunski rukometni golman, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. i uspješan trener Abas Arslanagić predstavio je svoju treću knjigu Rukometni golman - najvažnija karika uspjeha u kojoj se čitateljima prvi put obraća u prvome licu.
    Abasa Arslanagića predstavili su predsjednik RK Metković 1963. Ivo Veraja i bivši metkovski rukometni vratar i član Upravnog odbora RK Metkovića 1963. Ivica Brnas. Svoga prvog susreta s Arslanagićem prisjetio se naš proslavljeni rukometaš Nikša Kaleb kojega je 1996.baš Abas prvi puta pozvao u Reprezentaciju.
    O knjizi je govorio sam autor koji je rekao da u njoj opisuje svoju karijeru, iskustva koja je stekao kao golman i trener te da uz brojne ilustracije u knjizi nudi i niz savjeta za učinkovite treninge golmana. Svrha knjige je ukazati trenerima, posebno onima koji rade s mlađim naraštajima, na neke pogreške i dati im savjete kako bi se postigli što bolji rezultati.