Metković,
18.3.2015. - U ponedjeljak je u Galeriji metkovske Ustanove za kulturu i sport predstavljena knjiga Ivana Šunjića Novo u podrumarstvu , za koju autor kaže da je namijenjen svim vinarima i onima koji to kane postati.
Novo u podrumarstvu govori o brojnim istraživanjima i pojednostavljivanjima standardnih metoda proizvodnje u vinarstvu. Knjiga je spoj teorije i prakse iz kojih su nastali brojni autorovi patenti kao što su: kružni sustav za zagrijavanje i rashlađivanje masulja, automatsko kontroliranje temperature kao i njezino držanje unutar određenoga raspona, petominutni pregled zdravstvenoga stanja vina, taloženje mošta itd. Svima koji se misle ozbiljno i profesionalno baviti vinarstvom Šunjić poručuje da trebaju biti svjesni nužnosti učenja i usvajanja novih metoda za kvalitetniju pripremu i kontrolu. Na kraju promocije knjige okupljeni su je mogli kupiti i kušati Šunjićeva vina.
Z. Mateljak