vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

25 godina HSLS-a u Metkoviću

Metković, 1.5.2015. - Sinoć je u Hotelu Narona prigodnim programom obilježena 25. obljetnica metkovskoga ogranka Hrvatske socijalno-liberalne stranke, osnovane u ožujku 1990. u prostorijama tadašnje Veterinarske stanice u Metkoviću.
    Okupljenim članovima, simpatizerima i koalicijskim partnerima obratila se Miljenka Manenica, predsjednica ogranka HSLS-a u Metkoviću, koja je nakon uvodne riječi i intoniranja hrvatske himne zamolila da se minutom šutnje oda počast poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim članovima stranke.
    Potom su riječ dobili predsjednik Županijskoga odbora stranke Ivo Gjaja i predsjednik mladeži HSLS-a Toni Garac, koji su govorili o značaju stranke u vremenu osnivanja i onome što HSLS može ponuditi u budućnosti.
    Na Izbornoj skupštini u tadašnjemu Domu kulture za prvoga predsjednika Ogranka izabran je Željko Dragović, a za tajnika Markica Raič – podsjetila je Manenica, uzgred govoreći o formiranju stranke u Metkoviću devedesetih godina, kada je na Osnivačkoj skupštini nazočio tadašnji predsjednik stranke Dražen Budiša. Tako je prikazan i film o liberalima, počev od 20. svibnja 1989., kada je Stranka osnovana, pa do današnjih dana u kojima HSLS predvodi Darinko Kosor. Bilo je riječi o najistaknutijim članovima stranke; neponovljivom govorniku Vladi Gotovcu, prvome predsjedniku Budiši, a mogle su se vidjeti i fotografije iz metkovske Taverne nakon Osnivačke skupštine HSLS-a u našemu gradu.
 – Iako HSLS u Gradskome vijeću Grada Metkovića trenutno nema svoje predstavnike, trudit ćemo se da se takvo stanje promijeni. Naša stranka ima jaku infrastrukturu na višim i nižim razinama upravljanja, stoga ću nastojati da se HSLS u Metkoviću aktivnije uključi u pitanja lokalne problematike – zaključila je Manenica.
    Nakon svečanoga dijela programa druženje je nastavljeno na prigodnomu domjenku priređenom u Hotelu Narona .
Ivana Leko