vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

'Živim život bez nasilja' u Metkoviću

Metković, 6.5.2015. - Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, sutra, 7. svibnja u Metkoviću, održat će se niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.
   Tako će se u vremenu od 10.30 do 11.20 sati u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću, učenicima sedmih razreda održati interaktivna radionica. Gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima, te kultura nenasilja samo su dio zanimljivih informacija na koje će se učenici uputiti tijekom radionice koju će održati policijski službenik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i predstavnik Udruge Status M.
   Nadalje, u vremenu od 11.45 do 12.45 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U predstavi se daje oko 160 primjera svakodnevnog nasilja od psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog, ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju.
   Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.
   Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva djecu, mlade, medije i cjelokupnu javnost da podrže kampanju „Živim život bez nasilja“, odnosno borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima