vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

Vici Šiljegu druga nagrada na pjevačkom natjecanju

Metković, 12.5.2015. - Dobra vijest stigla nam je iz Osijeka gdje je naš Metkovac Vice Šiljeg osvojio drugu nagradu na Trećem međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski. Spomenuto natjecanje središnji je glazbeni događaj Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2015 koji se u organizaciji osječke Umjetnička akademija održao od 6. do 10. svibnja.
     Na natjecanju je nastupilo 87 talentiranih mladih pjevača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije i SAD-a, a ocjenjivao ih je stručni ocjenjivački sud u sastavu Berislav Jerković (voditelj Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku – predsjednik), Kathy Kessler Price (SAD), Marina Gojčeta-Silić (Muzička akademija u Zagrebu), Senka Nedeljković (Novi Sad) te maestro Filip Pavišić i solist Vlaho Ljutić, obojica iz HNK u Osijeku.
    Mladi metkovski bariton drugu je nagradu osvojio u trećoj kategoriji – pjevači rođeni 1989. godine i mlađi s repertoarom: G. B. Pergolesi – Nina, W. Bellini – Fenestra che lucive, E. Grieg – Ich liebe dich i W. A. Mozart – Der Vogelfänger bin ich ja (arija Papagena iz opere Čarobna frula), a njegov nastup Stručni ocjenjivački sud ocijenio je s 86 bodova.
    Vice je student je II. godine solo pjevanja Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u klasi redovite profesorice Nelli Manuilenko, primadone splitske opere koja ga je i spremala za natjecanje.