vijesti www.metkovic.hr

 Šport

PK 'Stablina' i liga i Kup

Metković, 12.5.2015. - Pikado klub Predolac iz Metkovića sinoć je bio domaćinom završnice Kup-natjecanja Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije koja se odigrala u Boćarskom domu u Metkoviću. Prije nego je otvorila natjecanje, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković podijelila je medalje i pehare za osvojena prva tri mjesta u Prvoj i Drugoj ligi u sezoni 2014./2015.
    U Prvoj ligi PSDNŽ prvo je mjesto osvojila ekipa PK Stablina, drugo mjesto ekipa PK Sršen i treće mjesto ekipa PK Lacus. Te tri ekipe odlaze u Veliku Goricu na Ekipno prvenstvo Hrvatske. U drugoj ligi prvi je PK Amigo, drugi PK Tojesigura, a treće mjesto pripalo je PK Amigo II.
   Priznanje za najboljega igrača Prve pikado lige DNŽ dobio je Mate Grgurinović, igrač PK Stablina, dok je najboljim igračem Druge lige proglašen je Jure Medak iz PK Amigo.
   U završnici Kupa Dubrovačko-neretvanske županije igrale su ekipe iz obiju liga. Najuspješnijom se ponovno pokazala ekipa PK Stablina, koja s osvojenim prvim mjestom ide na završnicu Kup-natjecanja Hrvatske u Poreču. Drugo mjesto osvojila je ekipa PK Sršen, a treće mjesto drugoligaš PK Tojesigura.
Foto: Z. Mateljak, N. Krstičević