vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Metković, 19.5.2015. - U nedjelju, 17. svibnja u Makarskoj je održana IV. Kup-regata Veslačkoga saveza Dalmacije pod nazivom 19. Memorijal Tonći Skender. Premda je regata bila predviđena za subotu, jako je jugo njezino održavanje prolongiralo za nedjelju, kada su uvjeti za veslanje bili izvrsni. Dvojac na pariće VK Neretvanski gusar u sastavu Ivan Ćelić i Mislav Dragobratović (juniori A) u četvrtoj utrci regate osvojili su drugo mjesto i potvrdili dobru formu. Nakon njih nastupile su Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević koje su osvojile treće mjesto u dvojcu na pariće – kadetkinje A.
   Uslijedila je dramatična utrka našega Ivana Puljića u kategoriji samac juniori A. U samome finišu utrke, u kojoj je Ivan dominirao te se za nekoliko dužina čamca izdvojio pred svojim konkurentom iz VK Jadran, došlo je do fizičkoga kontakta njegovoga vesla s pramcem zadarskoga skifa pa mu se čamac zbog gubitka balansa prevrnuo.
  – Ivan je do toga trenutka bio vodeći u utrci i nedostajalo je samo nekoliko metara da se utrka završi. Međutim, svi smo jako ponosni na njega, uočili smo da je izveslao najbolje što je mogao. Također, sve analize treninga pokazuju odličan napredak i sigurni smo da rezultat neće izostati, a u Klubu ćemo se potruditi da Ivanu i svima koji imaju takav pristup treninzima pružimo najbolje uvjete za ostvarenje rezultata – komentirali su iz Uprave Kluba.
   Na regati su, također, nastupili i veterani u četvercu skul i osvojili treće mjesto. Ove subote predviđena je regata u Vrlici.