vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Metković, 23.5.2015. - Metković je jučer bio među 75 gradova iz osam država u kojemu je održana Međunarodna maturantska parada – sinkronizirano plesanje četvorke za Guinnessov rekord.
    Na početku programa zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur pozdravila je preko 500 plesača koji su došli iz Gimnazije Metković, Srednje škole Metković, Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzenu, metkovskih osnovnih škola Stjepana Radića Metković i don Mihovila Pavlinovića, Osnovne škole Opuzen, Osnovne škole Vladimira Nazora Ploče, Osnovne škole Kula Norinska, Osnovne škole Ive Dugandžića Mišića Komin, Osnovne škole fra Ante Gnječa Staševica, Osnovne škole Vrgorac, Osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina i Osnovne škole Gradac.
    Točno u podne putem internet-radija iz ljubljanskoga je Radija Val 202 dan znak za početak, nakon čega su s razglasa Športskom ulicom odjeknuli prvi taktovi Straussove Fledermauss-Quadrille, a maturanti i njihovi mlađi kolege započeli su plesanje najveće četvorke na svijetu, onako kako su bili uvježbali pod vodstvom Dalibora Dominikovića iz Plesne škole Calypso koja to natjecanje u Metkoviću organizira 11. put.
    Na kraju je zamjenica Ujdur svojim potpisom i žigom Grada potvrdila vjerodostojnost natjecanja, a je li Guinnessov rekord oboren osmi put znat ćemo uskoro.