vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

Pjesmom 'Zdravo, Djevo' završila 31. Smotra

Metković, 25.5.2015. - Koncertom marijanskih pjesama u crkvi sv. Ilije sinoć je završen program 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala. Na koncertu su nastupile pjevačke skupine župa Neretvanskoga dekanata.
    Koncert je započeo Pjevački zbor Župe sv. Ilije Metković, a za njim su slijedili KUD Neretvanke Stablina, Ženska pjevačka skupina Krvavčanke, Mlađa skupina Pučkih pjevačica Župe sv. Ante Komin, KUD Danica hrvatska Komin, Crkvene pjevačice Župe sv. Ante Komin, Ženska pjevačka skupina Podrujničke, KUD Marko Markota Rogotin, Crkvene pjevačice Župe Presvetog Trojstva Rogotin, Crkveni pučki pjevači Župe Srca Isusova i Marijina Vidonje (Mislina), Crkveni pučki pjevači Župe sv. Stjepana Prvomučenika Vlaka, Pučka pjevačka skupina Borovčanke, Crkvene pjevačice Župe sv. Nikole Borovci te Pučki pjevači Župe Presvetog Trojstva Rogotin. Na kraju koncerta, koji je vodila Romana Gabrić, izvođačima i organizatorima zahvalio je župnik fra Petar Gulić, a potom su zborovi zajedno otpjevali pjesmu Zdravo, Djevo.
    U Hotelu Narona upriličena je zajednička večera na kojoj su najboljima podijeljene diplome. Izvođačima se obratio umjetnički voditelj Smotre prof. Vidoslav Bagur. Rekao je da mu je drago što su nastupili i oni koji su misli odustati te da se u nekim skupinama vide i mlađi. – Bilo je zanimljivo što se neke pjesmo čule u izvedbi više skupina pa se su se tako mogle uočiti razlike koje nastaju u različitim sredinama – rekao je Bagur.