vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti

Metković, 27.5.2015. - Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske i ove je godine organizirala manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na državnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera, kako bi se istaknuo golem značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojemu svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojemu se takav doprinos cijeni i vrednuje.
   Ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira, koja se održavala od 18. do 23. svibnja 2015., željelo se podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakomu pojedincu i zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Tako je Udruga Otac Ante Gabrić u okviru volonterske akcije na području grada Metkovića prošle subote u Gradskome parku organizirala izradu gajtana i veza na čoji. Radionica Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti samo je dio aktivnosti u okviru istoimenoga projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta provodi u školskoj godini 2014./15. Na radionici je bilo 76 sudionika, od toga deset volontera.


Dani otvorenih vrata udruga
   Sutra, 28. svibnja Dane otvorenih vrata udruga obilježit će i Udruga Otac Ante Gabrić iz koje pozivaju sve zainteresirane da ih posjete u vremenu od 8 do 18 sati i upoznaju se s radom Udruge. Prgram je sljedeći:
   8 sati - dokumentarni film
   9.30 - Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi „Mjesec melanoma – karcinomi kože“ - druženje s dr. med. Ivanom Sršen Vidović, spec. dermatologije
   u 11 sati i u 14,45 - aktivnosti iz projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./15. Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti
   od 16 do 18 sati - kreativne radionice: patchwork kutak i salvetna tehnika.