vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Koncert učenika prijateljskih škola

Metković, 30.5.2015. - Sinoć su u Galeriji GKS-a učenici Osnovne glazbene škole Metković i njihovi gosti iz Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba održali zajednički koncert i ugodnu večer ispunili klasičnom glazbom.
    Prije početka koncerta publici se obratio ravnatelj OGŠ Metković prof. Zvonko Knežević i predstavio goste iz Zagreba na čelu s ravnateljem prof. Josipom Vrbancem. Zahvalivši na gostoprimstvu, Vrbanec je istaknuo kako su talentirani učenici OGŠ Metković svoje srednjoškolsko glazbeno obrazovanje nastavili u Zagrebu.
    Nakon predstavljanja slijedio je koncert čiji je program bio sastavljen od 16 točaka, od čega su njih devet izveli učenici OGŠ Metković.
    Iz OGŠ Metković nastupili su Petra Rebac, Antea Filipa Stojć, Luka Jurković, Mate Batinović, Ivan Fran Stojić, Mateo Mustapić, Filip Kežić, Ante Bukovac i Toma Ujdur, a na glasoviru su ih pratili profesori Karmen Stojić i Romeo Herceg.
    GŠ Pavla Markovca predstavili su Iva Šarac, Darija Auguštan, Iva Primorac, Sara Komljenović, Veronika Fišter, Mihael Ros i Ante Šiljeg, bivši učenik OGŠ Metković koji je dvjema kompozicijama zaključio koncert i bio pozdravljen velikim pljeskom. Korepetitorica mladim glazbenicima bila je profesorica Nadia Varga Modrić.
    Spomenimo i nastavnike koji su pripremili Metkovce i Zagrepčane. To su Marija Berljak, Erna Čizmić Rebić, Stipan Krmić, Zvonko Knežević, Javorko Popović, Mirko Violić, Dea Kekelj, Eva Lukšić, Renata Penezić, Ruben Dalibaltayan, Nenad Merle i Nikola Fabijanić.