vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Rekonstrukcija A. Starčevića s dvama rotorima

Metković, 1.3.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Galeriji GKS-a s ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom i direktorom tvrtke Geoproming Mirkom Šaravanjom predstavio projekt rekonstrukcije Ulice Ante Stračevića, koji uključuje i izgradnju dvaju rotora.

Riječ je o zahvatu u dužini 400 m, od Ulice o. Ante Gabrića do skretanja prema Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju. Na raskrižjima s ulicama Kralja Zvonimira / Matice hrvatske te s Ulicom don Radovana Jerkovića gradit će se dva rotora, koja će povećati propusnost tih raskrižja. Uz to, rekonstruirat će se postojeći sustav oborinske odvodnje i nogostupi, a izgradit će se i novi. Rekonstrukcijom će se dobiti 14 novih parkirališnih mjesta te nova javna rasvjeta. Ukupna vrijednost radova je pet milijuna kuna, a troškove će snositi ŽUC i Grad Metković.

Milan je naglasio da je već riješeno zemljišno-knjižno stanje te da su izrađeni potrebni elaborati pa se čeka dobivanje građevinske dozvole, za što će trebati mjesec-dva. Radovi će trajati oko četiri mjeseca i bit će završeni tijekom ove godine. Osim dvaju spomenutih rotora, gradonačelnik je najavio u suradnji s Hrvatskim cestama i gradnju rotora na raskrižju Ulice Stjepana Radića prema Lučkome mostu, što je planirano za sljedeću godinu, ali druge projekte u vrijednosti dvadesetak milijuna kuna.

Kaštelan je dodao da ŽUC ima u planu rekonstrukciju raskrižja Puta Narone sa Zagrebačkom / Neretvanskih gusara, gdje će se sanirati šira zona raskrižja, postaviti trepćuća signalizacija i uz rub kolnika ugraditi svjetleće LED-oznake. Kaže da bi tijekom ove godine trebala biti dovršena i projektna dokumentacija rekonstrukcije Ulice Petra Krešimira IV. Tamo se u duljini dvaju kilometra planira rekonstruirati sustav oborinske odvodnje, rekonstruirati i izgraditi novi nogostupi te biciklističke staze, što će itekako povećati sigurnost pješaka i biciklista, kojih se velik broj tom ulicom kreće prema središtu grada.