vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva do tri boda tek u završnici utakmice

Metković, 11.3.2018. - U gradskome derbiji I. ŽNL na Igralištu Iza Vage Neretva pred dvjestotinjak gledatelja ugostila ONK Metković i tek pred kraj susreta uspjela je doći do tri nova boda koja je vraćaju u viši rang natjecanja.

Premda je Neretva gotovo cijelo vrijeme imala inicijativu te vrlo dobre izglede za postizanje pogotka, Metković se uspješno branio sve do 88. minute kada Marić domaće dovodi u vodstvo od 1:0. Dvije minute kasnije Raguž pronalazi Jerkovića, koji glavom postiže drugi pogodak. Golove na tekućoj traci zaključuje u trećoj minuti sudačke nadoknade ponovno Jerković i ponovno glavom, samo taj put na Kalebov ubačaj s lijeve strane.

Metković se hrabro držao protiv objektivno bolje Neretve, a možda mu je nepravda učinjena kada je u 70. minuti ostao bez Tonćija Jerkovića, koji je protestirao zbog dva uzastopna nedosuđena prekršaja nad njim. Sporna je i situacija iz 86. minute kada je Neretvin Sršen izgleda igrao rukom. Neki kažu da je bio u šesnaestercu, a neki da nije. Uglavnom, sudac se nije oglasio.