vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovskim veslačima medalje u Splitu

Metković, 12.3.2018. - Prošle je subote je održana I. regata Kupa Dalmacije Memorijal Zlatko Celent, kojom je ujedno započela sezona natjecanja. Na regatnoj stazi u Spinutu veslači VK Neretvanski gusar osvojili su pet medalja.

– Ugodno iznenađenje i prvi nastup u skifu za kadete B bio je Marin Plećaš, koji je uvjerljivo osvojio svoju prvu zlatnu medalju. U istoj utrci konkurirao mu je i Toni Milan, koji je u sredini utrke imao sudar s drugoplasiranim te je na kraju osvojio pretposljednje, šesto mjesto. U sljedećoj utrci u istoj kategoriji veslao je Luka Popović, koji je osvojio drugo mjesto, te pokazao da je ozbiljno odradio zimske pripreme. U trećoj utrci skifova kadeta B, treće mjesto osvojio je Nikola Mijić. Seniorka Nataša Šustić je veslajući po umjerenom jugoistočnom vjetru u vrlo neizvjesnoj utrci osvojila treće mjesto. U zadnjoj utrci za naše veslače, drugo mjesto u konkurenciji juniora B, drugo mjesto osvojili su Luka Barišić i Marijan Filipović – javljaju iz Kluba.

Sljedeća regata Kupa Dalmacije održat će se 27. ožujka u Šibeniku. Ovaj vikend veterani odlaze u Budimpeštu na regatu osmeraca Budapest Capitall Cup, a seniorka Nataša Šustić na Daljinsku proljetnu regatu, koja se održava na zagrebačkom Jarunu.