vijesti www.metkovic.hr

 Posao

Od obrazovanja do zapošljavanja

Metković, 15.3.2018. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, započela je s osposobljavanjem žena za zanimanje dadilja.

– Ciljevi projekta koji se namjeravaju ostvariti provedbom predloženog programa su: smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene s područja doline Neretve, te ruralnih područja Dubrovačko-neretvanske županije i Splitsko-dalmatinske županije, povećanje međusektorske suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, ustanova socijalne skrbi i odgojno obrazovnih ustanova, poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina kroz njihovo aktivno sudjelovanje na programskim aktivnostima, stjecanjem novih znanja i vještina, te mogućeg budućeg zapošljavanja – javljaju iz Udruge.

Osposobljavanje za dadilje sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. Praktični dio se obavlja u Dječjem vrtiću Metković i u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj. Nakon završetka cjelokupnog školovanja korisnice će steći zanimanje dadilja.

Partneri na programu su Grad Metković, Centar za socijalnu skrb Metković i Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.