vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Prvaši Gimnazije Metković sudjelovali u nacionalnom 'online' natjecanju EU kviz o novcu

Metković, 17.3.2018. - Trinaestero učenika prvih razreda Gimnazije Metković sudjelovalo je u petak 16. ožujka 2018. u nacionalnom online natjecanju Europski kviz o novcu ( European Money Quiz), koji je uoči Europskoga tjedna novca, za učenike od 13 do 15 godina, organizirala Hrvatska udruga banaka u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Kviz je privukao čak 287 timova iz 146 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, koji su se istovremeno natjecali putem Youtube kanala i Kahoot! platforme.Metkovski gimnazijalci su se, uz koordinaciju prof. Gordane Nikolić, izvanredno pripremili za to natjecanje (u jednom trenutku tijekom trajanja kviza bili su na 5. mjestu), u kojem je osim točnih odgovora u odlučivanju o pobjedniku ključnu ulogu odigrala brzina odgovaranja na pitanja.

Natjecanje Europski kviz o novcu prvi put se održava diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj. Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Priprema učenika odvijala se uglavnom na Kahoot! platformi kroz pripremljene kvizove ( www.hub.hr/hr/kvizovi) iz područja financijske pismenosti, novca, matematike, kibernetičke sigurnosti, online plaćanja, osnovnih financijskih usluga i Europske unije.