vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Klara Popović državna prvakinja

Metković, 23.3.2018. - Na državnom natjecanju Gastro, koje se od 19. do 22. ožujka održavalo na Malom Lošinju, SŠ Metković imala je predstavnike u trima različitim disciplinama: Klaru Popović, Kristijana Volarevića i Mateja Brnasa sa svojim mentorima Vedranom Perićem i Radom Nikoletićem.

Klara Popović osvojila je prvo mjesto u disciplini pripremanje hladnog predjela na tanjuru. Kristijan Volarević osvojio je osmo mjesto u disciplini posluživanje svečanog menija te je Matej Brnas u disciplini barsko poslovanje, također, osvojio osmo mjesto.

– Bilo je izrazito zahtjevno, ali i zabavno natjecati se sa svim tim velikim turističko-ugostiteljskim školama i po tko zna koji put dokazali smo da spadamo u sami vrh hrvatske gastronomije. Dakle, radilo se o četrnaest najboljih učenika iz cijele Hrvatske, koji su se predstavljali u različitim disciplinama te su prethodno morali proći školska i regionalna natjecanja – javio nam je prof. Nikoletić.

Kristijan Volarević i Matej Brnas dobili su diplomu izvrsnosti jer su ostvarili preko devedeset od sto bodova. Od prvoga mjesta dijelilo ih je tri do četiri boda, dakle radilo se samo o nekim nijansama koje su presudile.

Klara Popović je osim diplome izvrsnosti od Aspira university college dobila nagradu u vidu stipendije, kao popust na ukupnu svotu trogodišnjeg studija gastronomije u iznosu od 30.000 kuna.

– Ovo je još jedan dokaz da se upornim radom, znanjem i stečenim kompetencijama te ljubavlju prema gastronomskoj struci može ostvariti vrhunski rezultat, a samim tim dolaze ovako izdašne ponude kao što je i ova od Aspire university collega. Neka bude primjer svim budućim generacijama koje misle upisati smjer turizam i ugostiteljstvo da se upornim radom vrlo lako mogu ostvariti veliki rezultati, koji mogu pomoći pri daljnjem zapošljavanju u velikim hotelskim kućama – poručuje prof. Rade Nikoletić.