vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Žena kroz vremena

Metković, 24.3.2018. - Metkovski su gimnazijalci u okviru međunarodne suradnje protekloga tjedna ugostili kolege iz njemačke gimnazije Theodor Heuss iz Recklinghausena. Trinaest učenika i dvije profesorice njemačke gimnazije te 16 naših gimnazijalaca s profesoricama njemačkoga jezika Svjetlanom Bebić i Anom Bebić sudjelovali su na radionicama, upoznali se s našim krajem, njegovim prirodnim i kulturnim znamenitostima, a organizirani su i izleti u Trogir, Dubrovnik i Mostar.

Sinoć je u Gimnaziji Metković upriličen završni program pod nazivom Žena kroz vremena, koji je uključivao istoimenu izložbu, recitiranje stihova na hrvatskome i njemačkome jeziku te svojevrsnu modnu reviju u kojoj je prikazana odjeća naših baka i prabaka, svirao se Desanski šotić, a gimnazijska plesna skupina Blackout prikazala je ukratko razvoj društvenoga plesa.

Goste je na početku priredbe pozdravio ravnatelj Gimnazije Jozo Jurković, a potom je to učinio zamjenik gradonačelnika Damir Raić, zahvalivši metkovskoj gimnaziji na promicanju znanja.