vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Učenici SŠ Metković ponovno osvajaju medalje

Metković, 24.3.2018. - U srijedu, 21. ožujka u Supetru na Braču održan je najveći XIII. Međunarodni kulinarski festival Biser mora, jedan od najambicioznijih projekata SKMER-a (šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija). Festival je okupio srednje i visoke škole, šefove kuhinja i natjecatelje iz mediteranskih i europskih regija. Ukupno je bilo više od 300 kuhara te natjecatelja iz 25 školskih timova iz 19 zemalja, a posjetilo ga je više od tisuću posjetitelja.

U kategoriji turističko-ugostiteljskih škola (srednjih i viših), pod vodstvom stručnih učitelja Dane Paponje i Mije Ćelića, sudjelovali su i učenici 3. h razreda SŠ Metković u sastavu: Luka Bulum, Ivan Planinić, Lorena Palinić i Matea Pavlović te se ponovno vratili s medaljama i osvojenim drugim i trećim mjestom.

Osim profesionalaca, Festival je kao i prethodnih godina okupio učenike ugostiteljskih škola, a raznoliki program uključivao je master class radionice, gastro-izložbe, enološke radionice, kuharske šouove, degustacije, okrugle stolove, BZB susrete, radionice za profesionalne kuhare i posjetitelje, ali i raznolik zabavni program.– Ovogodišnji Biser mora za nas je ponovno bio poseban, osvojenom srebrenom i brončanom medaljom naši su učenici još jednom pokazali svoja kulinarska umijeća na jednom od vodećih kulinarskih natjecanja ovog dijela Europe – kažu u SŠ Metković.