vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Vid drugi put ili Mlinište prvi put

Metković, 26.3.2018. - Bliži se kraj malonogometne sezone u UMA Metković. Danas je u 19 sati na rasporedu završnica Liga Kupa i finale koje su izborile momčadi Vida i Mliništa.

Prošlogodišnji osvajači liga kupa MNK Vid pokušat će doći do drugoga uzastopnog trofeja, koji su prošle sezone prvi put osvojili, dok će MNK Mlinište, pak s druge strane, pokušati to postići prvi put u ovom natjecanju.

Vid je nešto teže došao do finala. U četvrtfinalu je s 3:1 pobijedio UL Jerkovac Dalmata, a u polufinalu MNK Crni put Pekarstvo Metkovka tek nakon izvođenja kaznenih udaraca sa šest metara. U regularnom tijeku bilo je 1:1, a nakon šesteraca 5: za MNK Vid.

Malonogometaši Mliništa bili su puno uvjerljiviji do finala. U četvrtfinalu s 8:2 bolji su bili od MNK Potkraj no limit i u polufinalu 7:1 pobijedili MNK Norin.

Ove momčadi imale su i dva ogleda u prvenstvu koja su završila s po jednom pobjedom sa svake strane. U prvom dijelu sezone bilo je 4:1 za Mlinište, a u drugom 5:3 za Vid.

Na čiju stranu će danas otići pobjeda vidjet ćemo nakon četrdeset minuta igre, a možda i kaznenih udaraca.

Uvertira finalu bit će revijalna utakmica u kojoj će se sastati lijeva protiv desne strane Neretve, igrači klubova iz lige prema zemljopisnoj poziciji.

Tako će za lijevu stranu igrati igrači klubova: Potkraj no limit i Opuzen, bez finalista Mliništa, a za desnu stranu: UL Jerkovac Dalmata, Crni put pekarstvo Metkovka, Norin, Sv. Roko Podrujnica, Ispod strehe i Škrapa Momići, bez finalista Vida. Utakmica je na programu u 18 sati.
N. Medak