vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Milan predložio osnivanje višestranačkoga Povjerenstva koje će se baviti izvorištem u Doljanima

Metković, 28.3.2018. - Na jučer održanoj VIII. sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića na dnevnome se redu našlo 14. točaka:

 1. Izvješće Mandatnog odbora i Zaključak o utvrđivanju mirovanja mandata člana Gradskog vijeća i obnašanju dužnosti zamjenika člana Gradskog vijeća.
 2. Prijedlog Odluke o donošenju Strategije razvoja urbanog područja Grada Metkovića 2016.-2020.godine.
 3. Izvješće o radu Čistoće Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti u 2017.godini.
 4. Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Grada Metkovića za 2017. godinu.
 5. Prijedlog Odluke o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Metkovića za razdoblje od 2017.- 2022.godine.
 6. Prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje 2018.-2020.godine.
 7. Prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Metkovića za 2018. godinu.
 8. Prijedlog Odluke o odabiru ponude za ustupanje radova na održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Metkovića za 2018. i 2019.godinu.ž
 9. Prijedlog Odluke o odabiru ponude za ustupanje radova na održavanju objekata i uređaja javne rasvjete na području Grada Metkovića za 2018. godinu.
 10. Prijedlog Odluke o odabiru ponude za nabavu sezonskog cvijeća, ukrasnih biljaka i repromaterijala za potrebe Programa održavanja javnih površina Grada Metkovića u 2018. godini.
 11. Prijedlog Rješenja o razrješenju vršiteljice dužnosti ravnatelja Prirodoslovnog muzeja Metković.
 12. Prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Prirodoslovnog muzeja Metković.
 13. Prijedlog Rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Ustanove za kulturu sport Metković.
 14. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o uređenju međusobnih odnosa.

Sve su točke usvojene, a u prvoj točki je usvojeno da se mandat SDP-ova vijećnika Krešimira Kurana stavi u mirovanje, a umjesto njega tu će dužnost prema koalicijskome sporazumu obnašati HSU-ov Siniša Bebić.

Jedna od vrućih tema bila je rješenje pitanja izvorišta u Doljanima pa je gradonačelnik Milan pozvao na zajedništvo i predložio osnivanje višestranačkoga Povjerenstva koje će raditi na tome problemu.

Prirodoslovni Muzej Metković dobio je ravnateljicu Ivanu Baće, a u Ustanovi za kulturu i sport Metković do izbora novoga ravnatelja za v. d. ravnatelja imenovan je Ivica Puljan.

U posljednjoj je točki prihvaćen je Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o uređenju međusobnih odnosa, što znači da će se Jozi Bebiću zbog nezakonita otkaza prije četiri godine isplatiti više od 170 tisuća kuna.