vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Memorija Metkovića kroz arhitektonsku baštinu

Metković, 30.3.2018. - Izložba Arhitektura područja Grada Metkovića od prapovijesti do suvremenog doba otvorena je u ponedjeljak, 26. ožujka u Narodnoj knjižnici Grad. Uz Ustanovu za kulturu i sport Metković organizatori i koautori izložbe su povjesničar Ivan Vekić i arheolog Ivan Volarević.

Izložba je nastala kao rezultat istoimenog projekta kojemu je cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja arhitektonske baštine Metkovića. Također cilj je i unaprijediti profesionalnu brigu te fizičku i zakonsku zaštitu svih vrsta kulturne i prirodne baštine kako Metkovića tako i cijele doline Neretve. Izložbu i cjelokupni projekt predstavili su Volarević te sudionica u projektu Martina Kuran koja je izradila maketu idejnog rješenja centra Metkovića što joj je ujedno bio i diplomski rad. Izradom maketa i panoa u izložbu su se uključili i metkovski osnovnoškolci i srednjoškolci.

Informativnim panoima i fotografijama izložba daje pregled arhitektonske baštine od prapovijesti, to jest brončanog doba, preko svih povijesnih razdoblja do danas, a može se razgledati do 20. travnja.
Izvor: Narodna knjižnica 'Grad' Dubrovnik