vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Izvrstan koncert Tamburaškoga orkestra 'Misericordia'

Metković, 5.12.2018. - Nakon uspješne promocije albuma 'Večernji zvon' u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskoga, izvrsni Tamburaški orkestar Misericordia s gostima je u ponedjeljak pod ravnanjem Davora Markote održao koncert u kazališnoj dvorani GKS-a.

Riječ je o orkestru iz Šurmanaca, koji njeguje različite stilove i glazbene žanrove – od duhovne glazbe, preko glazbe pisane isključivo za tamburaške orkestre, pa sve do popularne domaće i strane glazbe u vrlo zanimljivim obradama i aranžmanima. Kao gosti nastupile su mlade solistice Darija Ramljak i Anđela Ljubić Bukovac te bariton Karlo Miličević, a Metkovci su imali prigodu čuti i dvije klape iz Međugorja – Žensku klapu Mir te Mušku klapu Concordia.

Repertoar je bio pomno odabran pa je publika uživala u kompozicijama pisanima za tamburaški orkestar, obradama domaćih popularnih pjesmama poput Ljubim te do bola, Ima jedan svijet i Golubovi te uspješnica Grupe Abba i sl. Ostaje jedino žal što na tome izvrsnom i u svakome smislu visoko profesionalno izvedenom koncertu nije bilo više publike pa se nadamo da ćemo Misericordiju jednoga dana ponovno ugostiti u Metkoviću.