vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Gimnazijalci se upoznali s volontiranjem

Metković, 5.12.2018. - Uoči 5. prosinca, Međunarodnoga dana volontera, učenici 2. d razreda Gimnazije Metković posjetili su Udrugu 'Otac Ante Gabrić' kako bi se informirali o volontiranju.

Voditeljica udruge pojasnila im je što je volontiranje i upoznala ih sa zakonskim okvirima volontiranja, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te im ukazala na mogućnosti volontiranja u lokalnoj zajednici. Jedna starija korisnica Organiziranih aktivnosti za starije je ispričala kako je 70-ih godina, boraveći u SAD-u, često slušala o volontiranju i kako joj je posebno drago da je to postala svakodnevica te želja mladih i na našem području.

Posebno je naglašeno kako se volontiranjem i druženjem u organizacijama civilnoga društva razvijaju komunikacijske i socijalne vještine, potiče zajedništvo i međugeneracijska solidarnost na svim razinama – od razredne i školske do lokalne i globalne te da su volonteri u Udruzi 'Otac Ante Gabrić', kao i u ostalim udrugama u našem gradu, uvijek dobrodošli.