vijesti www.metkovic.hr

 Zimske radosti

I mi se upisujemo na kartu adventskih događanja

Metković, 6.12.2018. - Prvi put u 598-ogodišnjoj povijesti grada metkovska djeca nisu, kao stariji nekada, trebala čekati da se dobro smrzne Stara Neretva pa da (se s)kližu po ledu.

U središtu zanimanja mnogih velikih i malih Metkovaca danas je bio prostor malonogometnoga igrališta u Športskoj ulici. Tamo je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan poslijepodne otvorio klizalište pod velikim šatorom, a u „susjedstvu“ se događao Sajam rukotvorina, likovne radionice za djecu i natjecanje u kuhanju graha, tj. fažola ('tiskarskom pogrješkom' u programu piše važola), koji je kasnije prodavan u humanitarne svrhe. Budući da se sve poklopilo sa Svetim Nikolom, mnogobrojne je mališane došao pozdraviti sveti Nikola s punom vrećom darova.

Naravno, veliko je zanimanje vladalo i za klizalište. Čekalo se u redu, budući da se na nj iz sigurnosnih razloga pušta kontroliran broj klizača. Uglavnom, klizanje počinje svakoga punog sata i traje 45 minuta, nakon čega se led priprema za nove klizače. Klizaljke se djeci do 14 godina iznajmljuju za 10 kn, a odraslima za 20 kn. Klizalište će otvoreno biti do 6. siječnja 2019. radnom danom od 14 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata, osim na Božić i Novu godinu.

Program se nastavio do u noć uz svirku Flash back banda te konzumaciju jela i pića ispred „božićne“ kućice.