vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Puljević iz zdravstvenih razloga ponudio ostavku, no Skupština je nije prihvatila

Metković, 8.12.2018. - Jedna od najaktivnijih udruga u Metkoviću, Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj', održala je jučer Redovu izvještajnu skupštini na kojoj je usvojen Financijski plan i Plan rada za 2019. godinu, ali je na njoj i dugogodišnji predsjednik Ante Pujević ponudio ostavku, koju Skupština nije prihvatila.

Puljević je taj čin obrazložio zdravstvenim problemima te činjenicom da se obim djelovanja Udruge toliko povećao da to traži nekoga tko je još u dobroj kondiciji. Naime, Udruga ima 60 zaposlenih i djeluje na području cijele doline Neretve. Uz to, stalno s novim projektima aplicira na razne natječaje, što od predsjednika traži velik angažman.

Inače, ta je udruga osnovana još 2003. godine pod imenom Udruga tjelesnih invalida Metković (UTIM) i od tada je stalno širila svoj djelokrug aktivnosti. Počelo se skromno, s malim sredstvima i malim brojem aktivista, no upornim radom Udruga je postala prepoznatljiva i na državnoj razini pa se slobodno može reći da je Metković jedan od gradova koji je nadalje odmakao rješavanju problema osoba s invaliditetom. Po gradu su napravljene pristupne rampe na nogostupe, obilježena parkirališna mjesta za invalide, pokrenuto njihovo aktivno sudjelovanje u životu društvene zajednice, a mnogi su se uključili i u različite radne procese. Udruga je nabavila i vozila kojima svoje članove dovozi u radne prostore, na terapije i sl., a zaposleno je i niz stručnjaka koji osobama s invaliditetom pomažu na različitim poljima svoga djelovanja.