vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Izrađivali keramičke predmete na neolitički način

Metković, 20.12.2018. - U Arheološkom muzeju Narona u utorak je održano predavanje te s njim povezana tematska radionica o izradi i pečenju keramike na neolitički način. Radionica je održana u sklopu zatvaranja izložbe 'Izrada i pečenje keramike na neolitički način'.

Viši kustos Arheološkog muzeja Istre Romuald Zlatunić i autor izložbe održao je predavanje te vodio dvije radionice koje su se održale u jutarnjem i popodnevnom terminu. U jutarnjem terminu na radionici su sudjelovali učenici trećega razreda Osnovne škole Stjepana Radića u pratnji nastavnice Marijane Curić, dok je popodnevna radionica bila namijenjena nešto starijim polaznicima radionice - studentima i svim ostalim zainteresiranim osobama.

– Ovom prilikom moramo pohvaliti naše najmlađe sudionike radionice, koji su s nesmiljenim žarom prionuli na izradu keramike i malih figurica od gline te svojom zaigranošću i smijehom uveselili prostore našega Muzeja. Posebna zahvala ide 'Čazmatransu', koji nam je ljubazno izišao u susret te omogućio besplatan prijevoz svih sudionika radionice – kažu u AM Narona.