vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Izvrstan nastup Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i gostiju

Metković, 24.12.2018. - Nakon četiri godine Dubrovački simfonijski orkestar ponovno je u Gradskom kulturnom središtu u okviru Prosinačkih svečanosti održao Božićni koncert, ovaj put pod ravnanjem maestra Marca Tarduea.

Uz renomirane dubrovačke glazbenike nastupili su kao vokalni solisti Roko Radovan i Sara Žuvela (pojedinačno i u duetu), Maja Grgić, Marija Maja Jerković i Zoran Bebić Beba te duo Doris Kosović i Vedran Ljubenko. Veliko je priznanje Osnovnoj glazbenoj školi Metković što je puhački sekstet, sastavljen od dvoje bivših i četvero sadašnjih učenika, s orkestrom odsvirao Little drummer boy. Kao gosti nastupila je i dubrovačka klapa 'Kaše'.

Repertoar se sastojao od klasičnih kompozicija poput Ave Maria i Panis Angelicus, božićnih pjesama Tiha noć, White Christmas, Mille Cherubini in coro, Adeste fideles, Veseli se majko božja, Narodi nam se Kralj nebeski i drugih, tradicionalnih božićnih i novogodišnjih pjesama dubrovačkoga kraja, a na kraju su svi izvođači otpjevali Radujte se narodi i U sve vrime godišta. Bila je to prigoda da gradonačelnik Dalibor Milan čestita svima Božić i novu godinu te zamjenici župana Žaklini Marević zahvali na pomoći u organizaciji koncerta, koji je ostvaren još uz potporu Grada Metkovića i u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković.