vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Duje Mihaljević zlatni na Krku

Metković, 15.6.2020. - Karate-klub Metković u subotu je prvi put nakon epidemije sa šest natjecatelja nastupio na karate natjecanju Krk kup 2020 te osvojio jedno zlato i dvije bronce.

Duje Mihaljević s tri dobivene borbe (3:0, 2:0 i 2:0), među kojima je bio i aktualni državni prvak, osvaja zlato. Nera Grljušić, osvaja broncu, prvo kolo gubi, ali je protivnica ulaskom u finale povlači u repasaž, gdje pobjeđuje odlukom sudaca 5:0. Dora Galov ulaskom u repasaž izborila je odličje brončanoj sjaja.

Katja Jerković, koja je vodila s prednošću prvog boda 3:3, ali je izlaskom s borilišta u zadnjih 15 sekunda izgubila prednost i potom gubi na izjašnjavanju sudaca. Anja Pokrajac ulazi u repasaž i gubi za treće mjesto, dok Ema Galov gubi u prvom kolu od protivnice koja poslije u nastavku natjecanja nije ušla u finale.

Iako je natjecanje zbog virusa COVID-19 limitirano na 300 natjecatelja, broj ipak nije utjecao na kvalitetu jer je zbog predstojećeg državnog prvenstva nastupila većina kvalitetnih mlađih natjecatelja.

Pred natjecateljima mlađeg uzrasta je državno prvenstvo, a potom osvajanjem državne medalje i Prvenstvo Balkana u Beogradu. Stoga je svako kontrolno natjecanje veoma dragocjeno i poželjno jer će do ciljnih natjecanja biti veoma malo turnira zbog svih potrebnih mjera i zabrana povodom virusa COVID-19.