vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Osječanke s 0:10 pobijedile domaći ŽNK Neretva

Metković, 15.6.2020. - Nakon tri mjeseca na Igralištu Iza Vage ponovno je odigrana nogometna utakmica. U 11. kolu I. HNLŽ pred praznim gledalištem sastali su se ŽNK Neretva i vodeći ŽNK Osijek, koji je Metkovkama nanio težak poraz.

Već od početka vidjela se razlika u kvaliteti pa je rezultat na poluvremenu 0:3 još bio dobar za domaće cure. Sva tri pogotka postigla je Izabela Lojna.

U drugome poluvremenu Neretva je odolijevala napadima Osječanka do 67. minute, kada Lorena Balić pogađa iz kaznenoga udarca. Ista igračica u 72. i 76. minuti rezultat povisuje na 0:6. Do kraja je samo bilo pitanje koliko će gošće još pogodaka postići. Nizali su se Lare Lucić u 82. minuti, Monike Conjar u 85. i 90. te Lorene Balić u 87.

Da je Neretva prilično oslabljena pokazuje i susret protiv Osijeka u jesenskome dijelu prvenstva, kada su Metkovke na gostovanju od prvakinja primile šest golova.

Osijek je u vodstvu s 33 boda, dugi je s 30 bodova Split, a Neretva s 13 bodova drži peto mjesto. Sljedeće nedjelje putuje u goste jakome Splitu.