vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Rukometaši Metković – Mehanike izgubili od Splićana

Metković, 22.11.2020. - Rukometaši Metković – Mehanike izgubili su u Gradskoj sportskoj dvorani od RK Balić & Metličić s 22:32.

Iako su Metkovci u prvom dijelu utakmice pokazali dobru igru, dvotjedna samoizolacija većeg dijela prve ekipe ostavila je posljedice te je rezultat u drugome poluvremenu, u jednome trenutnu, bio čak 13 pogodaka prednosti za goste.

„Tri tjedna bez prvenstvenog dvoboja i gotovo dva tjedna bez treniranja u punom sastavu očito je bilo previše. Uz to, katastrofalan pristup mojim momaka utakmici i beskrvnost koja se osjećala od početka utakmice je rezultirala, moram priznati, zasluženom pobjedom gostiju i na tome im čestitam“, izjavio je nakon utakmice trener Filip Romić.

Priopćenjem se oglasio i predsjednik kluba Nikola Veraja koji je istaknuo kako se zbog pristupa igri smanjuju primanja igračima i stožeru.

„Rukomet je sport, a u duhu sportskog natjecanja uvijek postoji pobjednik i poraženi. No rukomet u Metkoviću vise je od sporta. To je pitanje ponosa i časti. Kao takav rukomet ima poseban status u proračunu Grada Metkovića, i svojim novcem financiraju ga isključivo građani ovog Grada. Večeras sam nazočio rukometnoj utakmici u kojoj svojim zalaganjem igrači i vodstvo kluba nije pokazalo dužno poštovanje prema građanima grada Metkovića i Gradu Metkoviću kojeg predstavljaju. Stoga ovim putem upoznajem javnost da će igrači i stručni stožer, zbog prije navedenog biti kažnjeni umanjenjem mjesečnih primanja za mjesec studeni u iznosu od 20%, a u svoje osobno ime i ime Rukometnog kluba Metkovic – Mehanika, tražim ispriku“, naglasio je Veraja.

U 9. kolu 1. HRL Jug Metković – Mehanika gostuje u Senju, a utakmica je na rasporedu 28. studenoga.